Kam s dětmi o letních prázdninách

Léto je za dveřmi a vy pořád nevíte, kam dáte děti v době, kdy musíte chodit do práce. Už je nejvyšší čas vyřešit tento problém, tak abyste nebyli ve stresu, že jsou vaše děti samy doma. Zároveň si nebudete muset vybírat dovolenou každý jindy, možností je totiž spousta.
čtení od babičky
1.      Babičky, tetičky a jiní příbuzní
Naprosto ideální varianta jsou hlídací babičky, které jsou ochotné ze svého času o dovolené (většinou také pracují) obětovat nějaký čas pro hlídání vnoučat. Spousta prarodičů hlídá děti ochotně a rádo a týden či dva není problém. Stejně tak vaši sourozenci, kteří již mají děti (nebo je nemají a věříte, že to zvládnou) vám mohou pomoci s hlídáním dětí. Navíc se můžete i prostřídat, týden oni vaše a týden vy jejich. Proč ne?
2.      Tábory
Tábory pořádají v současné době všechny možné organizace, často i větší zaměstnavatelé. Využít můžete jak těch klasických, tak příměstských, které fungují v pracovní době rodičů. Ty první mají výhodu, že se dětí zbavíte úplně na týden a nebudou doma ani odpoledne a večer, ty druhé jsou vhodné pro bojácnější děti, nebo pro malé děti, které klasický tábor ještě nezvládnou.
3.      Sdílené hlídání
Pokud nemáte babičky ani jiné hlídací příbuzenstvo a na drahé tábory nejsou peníze, můžete se domluvit na hlídání třeba s kamarádkou a prostřídat se. Když budete v práci vy, bude hlídat kamarádka a když bude v práci kamarádka, její děti pohlídáte. Často se takto domlouvá více maminek mezi sebou a vznikají jakési improvizované letní školky třeba u učitelek, které mají dovolenou téměř celé prázdniny.
letní tábor
4.      Děti s sebou
Někteří zaměstnavatelé povolují brát děti v době letních prázdnin s sebou do práce. Samozřejmě ne všude je to možné, ale někde je to v podstatě pravidlem. Většinou v menších firmách či prodejnách, kde děti tolik nezavazí. Vždy však potřebujete povolení vašeho zaměstnavatele, a to i ve výjimečných případech.