Jak dosáhnout zářivého úsměvu

Ne každý z nás má zářivý úsměv jako mnoho filmových hvězd. Odstín zubů máme daný od narození, který nám však tmavne kvůli vnějším vlivům. Vybělit si je můžete pomocí bělicí pasty, gelů, prášků a pudrů, které však při dlouhodobém používání poškozují sklovinu. Za profesionální bělení skloviny zase zaplatíte mnoho peněz, a zuby vám po čase stejně opět ztmavnou. Pokud však vyzkoušíte pár přírodních šetrných triků, vaše zuby budou bělostně zářit, aniž byste je nějak poškodili.

VLIVY, KVŮLI KTERÝM ZUBY TMAVNOU:
·         pití kávy a čaje
·         pití červeného vína
·         pití coca-coly
·         kouření
·         používání sojové omáčky, kari a dalšího koření
·         pojídání borůvek

TRIKY, KTERÉ ZARUČÍ BĚLEJŠÍ ZUBY:
·         Jahody – ty obsahují enzymy, které jsou vlastně přírodním bělidlem. Takže si dopřejte sladké jahůdky, ovšem nejezte je každý den, jinak by vám hrozilo, že si poškodíte sklovinu. Jahody třikrát do měsíce je optimální dávka pro vaše zuby. Pokud je nechcete jíst, rozmačkejte si je, naneste na zuby a nechte několik minut působit. Poté si nezapomeňte zuby ještě vyčistit klasickou pastou.

·         Ovoce a zelenina – mrkev, jablko, okurka a další ovoce a zelenina jsou skvělými pomocníky pro bělení zubů. Jejich pojídáním se dokonale zbavíte škodlivých bakterií, které mohou způsobit zubní skvrny.

·         Kokosový olej – má skvělé bělicí účinky, proto si ho denně přidávejte do zubní pasty. Nejen že budou vaše zuby bělejší, ale navrátí se jim také lesk.

·         Citrusy – citronová šťáva, kterou smícháte se lžičkou soli, spolehlivě vybělí i ty nejtmavší zuby. Kašičku naneste na zuby a vyčistěte je měkkým kartáčkem. Tento proces opakujte jednou týdně. Zrovna tak můžete použít pomerančovou či grepovou kůru, kterou si masírujte zuby několik minut.
Ne všechny zuby lze vybělit tak, aby zářily do dálky, někdy se povede jen to, že zubům navrátíte jejich původní barvu. Pokud vyzkoušíte naše triky, zaručeně odstraníte usazené pigmentové skvrny, takže vaše zuby budou čisté, lesklé a zdravé.