Pšenice nemusí být jenom špatné obilí

Ačkoliv je stále většímu množství lidí pšenice zapovězena, obliba to https://www.evropa2.cz/shows/ranni-show hoto obilí neklesá. Může za to chuť a možnosti, které se s touto obilovinou otevírají. Už jenom samotné pečení, zahušťování omáček nebo další využití, které pšenice má, to jsou všechno důvody pro její časté využívání.
K tomu všemu se přičítá cena, která je natolik nízká, že lidé nejsou motivováni nakupovat jakoukoliv jinou obilovinu. Přitom existuje tolik zajímavých alternativ, které je možné zvolit:Pšenice určená pro sklizeň

  • Proso = v podobě jáhlů, tedy loupaného prosa, je ideální například pro sladké ranní kaše nebo jako příloha ke slaným jídlům
  • Oves = kdo by neznal ovesné vločky, ze kterých se vyrábí nejenom müsli tyčinky, ale také kaše a další potraviny, které jsou vydatné a velmi chutné
  • Žito = alternativa pro pšenici, která je zdravější a poskytuje větší množství výživových hodnot či minerálů, avšak obliba je vykoupena nepříliš dobrými vlastnostmi pro tvorbu pečiva

Ano, pšenice je zkrátka báječná, ale její dopad na zdraví není jakkoli příznivé. Je proto třeba hledat alternativu, která může spočívat nejenom v celozrnné variantě, ale také ve špaldě Naklíčeno.
Existuje tolik důvodů, avšak tím největším je to, že celozrnné nebo špaldové produkty jsou pro lidské tělo mnohem výživnější a příznivější, a to zejména díky obsahu minerálů. O minerály je klasická bílá pšenice ochuzena, a to je ten důvod, proč je lidmi v poslední době tolik zatracována.Výrobky z obilí pšenice

Začněte péct a konzumovat lepší potraviny

Je-li vaším cílem vylepšit skladbu svého jídelníčku, můžete začít právě u toho, že se podíváte na alternativy klasických pšeničných výrobků. Nemusíte se přitom rozhodovat pro žitné pečivo nebo třeba si péct různé náhražky z ovsa nebo jiného obilí. Můžete zůstat u pšenice, avšak u mnohem vydatnější, kterou je právě špalda. Začněte proto lépe a tedy zdravěji.